P.I. Bookclub


Volgende bespreking:
[12 – 06 – 2023]
Activeer je nervus vagus: Een revolutionair antwoord op stress- en angstklachten, trauma en een verminderde immuniteit,
Auteur: Luc Swinnen

Eens in de anderhalve maand komen de deelnemers van de boekenclub bij elkaar om een boek te bespreken. We praten erover, hebben het gezellig (niet zelden onder het genot van wat te eten en drinken) en vragen ons af: wat hebben we uit het boek gehaald? Hoe kunnen we dit vertalen naar ons leven? Hoe zien we de wereld nu anders dan vóór het lezen van het boek?

Samen zijn we al lezende op zoek de best mogelijke routekaart van het leven. Een speurtocht in groepsverband. De boekenclub is voor de echte boekenwormen en de minder echte boekenworm. Het enige vereiste is een open belangstelling voor een veelvoud aan onderwerpen (van filosofie, sociologie, psychologie tot spiritualiteit en religie) en de bereidheid om een boek te lezen. De boeken die we lezen kiezen we samen. Vaak lezen we een bepaald boek en soms wijken wij hier vanaf door een thema te nemen, bijvoorbeeld een bepaalde filosoof.

De nadruk ligt op persoonlijke ontwikkeling en op wat het metamodernisme genoemd kan worden. Dat is een opkomende maatschappelijke beweging die het modernisme (de verlichting, objectieve wetenschap en economische groei als uitgangspunt voor vooruitgang) en het postmodernisme (systeemkritiek, twijfel aan wetenschappelijke waarheid en een grote belangstelling voor de subjectieve beleving) met elkaar probeert te verbinden.

Voertaal: Engels indien er internationale gasten aanwezigen zijn, anders Nederlands.

In het verleden gelezen boeken:

Wanneer:
[nader te bepalen] is de volgende P.I. Bookclub.
Doorgaans zitten er 3 maanden tussen bijeenkomsten.

Tijd:
19:30 – 21:30

Locatie:
Metaallaan 255, Groningen

Deelname is gratis. Heb je interesse om eens mee te doen?
Neem gerust contact op via portintegral@gmail.com

NL