P.I. Satsang (Dutch spoken)


Mail naar portintegral@gmail.com om je gratis aan te melden.


Iedereen is van harte welkom op de laatste zondag van de maand in ons Clubhuis aan de Metaallaan 255 in Vinkhuizen voor onze maandelijkse SATSANG. Jong, oud, man, vrouw of wat dan ook. Allemaal welkom. De aanwezige leeftijd varieert doorgaans van midden twintig tot midden zeventig en het is vaak een mooie gemixte groep.

Wat we doen? Het idee is eigenlijk heel simpel. We gaan met zijn allen zitten met een kopje thee erbij. That’s it. Niets meer en ook niets minder. Meestal zijn we met een mannetje of 10 tot 15 en we hebben het dan over wezenlijke en minder wezenlijke aspecten van het leven. Dan kan zwaar zijn, dat kan licht zijn, het maakt niet uit. Eigenlijk zoals een gesprek met een goede vriend idealiter gaat, waarbij de lach en de traan elkaar soms vliegensvlug afwisselen.

Af en toe heeft iemand wijze raad en af en toe is het slechts nodig dat je alleen even aangehoord wordt. Praten hoeft echter absoluut niet. Zitten en luisteren is meer dan voldoende. Meestal is er daarnaast nog een kleine meditatie: vooraf, achteraf en soms in het midden als daar aanleiding voor bestaat. Uiteindelijk maken we samen drie uur vol en in die tijd hopen we dat iedereen een beetje heeft geleerd, over zichzelf en van elkaar.

Het feit dat iemand deelt, dat die zichzelf een beetje durft te laten zien in een veilige setting, kan maken dat je in het dagelijkse leven jezelf ook weer een beetje opener voelt. Dat geldt voor iemand die ernaar luistert (wellicht herkent diegene zich in de ander) en voor diegene die zelf aan het woord is. We geven elkaar in beginsel geen advies, we luisteren naar elkaar maar gaan wel met elkaar in gesprek. Niemand weet beter wat goed is voor jezelf, dan jijzelf. Soms is het echter wel handig om vanuit een ander perspectief naar een bepaald thema, vraagstuk of probleem te kijken.

Lijkt je dat wat?

Van 1 tot 4 in de middag gaan we lekker even zitten, een beetje praten, wat thee drinken en ondertussen wat over het en elkaars leven leren.


Personal website Vasu: www.shanti-niket.nl

Wanneer: Eerstvolgende keer op 28 mei.
Tijd: 13:00 – 16:00.
Locatie: Metaallaan 255.
Kosten: Gratis.
Deelnemers: maximaal 14.


Voor meer informatie mail naar: portintegral@gmail.com

EN